Aktivizm Olarak Sanat

-
Aa
+
a
a
a

Açık Bilinç’te bu hafta konumuz sanat! Dr. Serap Erincin’le insan hakları ve aktivizm olarak performans ve sanat hakkında konuştuk.
 

Açık Bilinç: 8 Ağustos 2017
 

Açık Bilinç: 8 Ağustos 2017

podcast servisi: iTunes / RSS

Serap Erincin, hem sanatçı hem de akademisyen olarak çalışmalarını ABD'de sürdüren ama Türkiye sanatseverlerinin yakından bildiği, “Atrocity Bulvarı” başlıklı eseri İKSV Tiyatro Festivali’nde  sahnelenmiş bir isim.

Atrocity Boulevard and Suppression of Absence 

Multimedya enstalasyonları ve eserleri dünyanın çeşitli ülkelerinde sahnelenen Serap Erincin, akademik çalışmalarında çokdisiplinlilik, dijital medya, göçmenlik, insan hakları, ve biyopolitik gibi konularda yazıyor:

Kaynaklar:

Digital Media and Performance Activism: Technology, Biopolitics, and New Tools of Transnational Resistance 

On Minorities, Silence, Stillness, and Resistance 

İki yıldır Pennsylvania Eyalet Üniversitesi'nde akademik ve sanat çalışmalarını sürdürmekte ve çokdisiplinli "NeuroHumanities Forum"unu yönetmekte olan Dr. Erincin’i Türkiye’de olmasını fırsat bilerek konuk ettik.  

Programda performans bir aktivizm türü olarak nasıl var olur, insan hakları, uluslararası direniş, küresel ısınma konularında sanat ne söyleyebilir gibi soruları ele aldık.

Bu soruların yanısıra, Türkiye'de heykel sanatına gösterilen tepkiye ve kent girişlerinde rastladığımız 'yeni moda heykellere' de kısaca değindik.